THE SMART TRICK OF KüLTüR MANTARı TOHUMU THAT NO ONE IS DISCUSSING

The smart Trick of kültür mantarı tohumu That No One is Discussing

The smart Trick of kültür mantarı tohumu That No One is Discussing

Blog Article

Poşet içerisinde istiridye mantarı yetiştirmek için gerekli malzemeler kullanılarak kompost hazırlanır. Bunda ise istiridye mantarı tohumları ile birlikte saman, buğworking day kepeği ve toz kireç ile oluşturulmaktadır.

Ayrıca klor ve klor gazı insan sağlığı açısından zararlı olup üretim aşamasında göz ve deri ile temasında veya solunmasında ciddi sağlık problemleri oluşturabilir.

Tereyağı, kaşar ve taze mantar kullanılarak hazırlanan fileırında kaşarlı mantar hem lezzeti hem de pratikliği ile beğenilir. Sağlığa yararlı faydaları ile ön plana fileırında kaşarlı mantarı ailenize ve misafirlerinize sunabilirsiniz. Fileırında Kaşarlı Mantar (Videolu)

Bu işlem, mantar yetiştiriciliği için gerekli olan steril koşulların sağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, hijyenik koşulların sağlanması ve sterilizasyon işleminin doğru bir şekilde yapılması, istiridye mantarı tohumu hazırlarken önemlidir.

İstiridye mantarı alıp "İstiridye mantarı nasıl pişirilir?" diye soranlara ise nefis bir tarifimiz var. Hem çok pratik hem de protein deposu istiridye mantarı sote tarifi karşınızda.

Previousörizasyon işleminden sonra kompost havası temiz bir ortamda twenty five ºC sıcaklığa gelene kadar bekletilerek soğutulur.

Mantar tohumlarında olduğu gibi istiridye mantar tohumuda aslında, buğworking day, darı, kuşyemi gibi şeylere aşılanarak elde edilir.

Bunun için yığın açılarak yayılır ve kompostun kuruyan kısımları ıslatılır: Üzerine 141 kg kepek ve forty kg melas (şeker fabrikası artworkığı) eşit bir şekilde serpilir ve sıkıştırılarak tekrar yığın yapılır.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli sonuçlar elde etmek mümkündür.

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. click here İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Antioksidan özelliği ile serbest radikallerin kırılmasında gardenımcı olur. Kolesterolün dengelenmesine katkı sağlar. Antibakteriyel özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik gibi bakterilerin yok olmasına lawnımcı olur.

Isıttığınız tavaya zeytinyağını ekleyin ve önceden doğradığınız istiridye mantarlarını tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu saldıktan sonra sarımsak ve limon suyunu da ekleyin. 2 dakika ateşte karıştırdıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve taze kekiği de mantarların üzerine ekleyin.

Report this page